no hard feelings


no hard feelings 1.0

geen probleem
Uitdrukking die gebruikt wordt als men wil aangeven dat een situatie die mogelijk als problematisch of negatief zou kunnen worden geïnterpreteerd, voor die persoon niet nadelig is of door die persoon niet als een probleem wordt opgevat.

Algemene voorbeelden


Hij wilde immers niet alleen al veel langer uit de AS-redactie stappen, hij publiceerde na 1983 - zie de bibliografie in de onlangs verschenen Constandse-bundel - ook elders alleen nog maar (een paar) artikelen waar hij al langere tijd mee bezig was (onder meer over de filosoof Van Vloten, waarover ik later nog met Constandse correspondeerde: no hard feelings kortom zijnerzijds!).

http://www.human.nl/constandse/dossier/index.htm

De provincie is nimmer pleitbezorger geweest van een regionale uitvoering van Kaderwettaken en in de begintijd, toen de Kaderwet nog leek te leiden naar een provincie-nieuwe-stijl, vond de regio in Overijssel een hartstochtelijk tegenstander. Maar: no hard feelings. Ook voor de provincie is na de herindeling een nieuwe realiteit ontstaan. De ambtelijke gesprekken over de toekomst verlopen in goede sfeer.

http://www.binnenlandsbestuur.nl/

"Nee echt, het is niet persoonlijk bedoeld. Ik moest alleen zo vreselijk lachen." Over de tafel stak ze haar hand naar mij uit. Ze pakte mijn hand vast en kneep erin. "No hard feelings?" zei ze. Ik schudde mijn hoofd.

Eten met Emma, Herman Koch,